GB Byg A/S

Sørby Hovedgade 44, 4200 Slagelse

[email protected]

Tips til instillation af din skorsten

 schiedel har skorstene

Selvom mange af de opgaver der involvere vedligeholdelse af skorstene (og installationsopgaver) kun bør håndteres af en certificeret skorstens professionel, er der nogle ting, som husejere kan gøre for at sikre, at de er tilfredse med deres gamle skorstene.

Skorstene og hvordan man installerer dem

Der er to primære ting at overveje, når det kommer til at installere en skorsten. Den første er placeringen af din pejs, og den anden er den type materiale, der anvendes til at bygge din skorsten. Det er op til dig, som boligejer, at beslutte, hvor du vil have din pejs placeret. Dog skal du huske, at din skorsten bliver placeret direkte over din pejs, og det må ikke gå på kompromis med strukturen i dit hjem. Når det kommer til materialer, er det bedst at vælge murværk end  end betonplader er omfattet af en mursten finer. Massivt murværk er mindre tilbøjelig til revner og utætheder end andre materialer.

Hvornår skal skorstenen inspiceres

skorsten installationNår din skorsten er blevet installeret, er vedligeholdelse af den meget vigtigt for dit helbred og dit hjem. Skorstens fagfolk anbefaler at have din skorsten kontrolleres mindst én gang om året, men hvis du bor i et område udsat for ekstreme vejrforhold, eller hvis du bruger din pejs det meste af året, vil det ikke være dumt med to årlige inspektioner. Men hvis du har en en elementskorsten fra Schiedel er sagen anderledes. Du bør også have din skorsten inspiceret i følgende situationer:

• Hvis du bemærker sod i dit hjem;

• Før hver fyringssæsonen, typisk i slutningen af sommeren eller begyndelsen af efteråret;

• Før du køber et hjem;

• Hvis du har haft en skorstenbrand eller ild i dit hjem;

• Når lynet slår dit hjem;

• Hvis et træ eller et andet objekt har ramt din skorsten;

• Hvis der er pletter i eller uden dit hjem i det generelle område af skorstenen; og

• Umiddelbart efter et tag udskiftning.

Korte fakta om Schiedel ISOKERN:

Schiedel Skorstene A/S
Industrivej 23
7470 Karup J
Danmark
70 10 20 11